Home  /  Colagen   /  Ce este Colagenul?

Colagenul este o proteina naturala care reprezinta 30% din masa noastra corporala. Este responsabil pentru fermitatea pielii, elasticitate, hidratare adecvata si reinnoirea constanta a celulelor pielii. Colagenul este de asemenea important pentru flexibilitatea si rezistenta muschilor, tendoanelor, ligamentelor si cartilagiului. Colagenul este legatura dintre sange si celule; livreaza oxigen si nutrienti importanti catre celulele noastre pastrandu-le vii si sanatoase.

Din pacate, producerea naturala de colagen scade in timp incepand cu varsta de 25 de ani. Efecte vizibile ale acestui fapt pot fi observate pe pielea nostra: riduri, piele uscata, etc.

Pentru mult timp laboratoarele celor mai mare companii de cosmetice au cautat o forma de colagen activ care poate patrunde bariera de protectie a pielii.

Aceste cercetari nu au adus rezultatele asteptate. Colagenul de provenienta bovina nu patrunde in epiderma, este biologic mort si suspect ca ar transmite “boala vacii nebune”. Pana la sfarsitul secolului XX acest tip de colagen si-a pierdut reputatia printre cosmeticieni.

Cercetari ulterioare au dus la concluzia ca doar colagenul extras din peste are structura cea mai apropiata de cea a colagenul uman si, in concluzie este asmiliat cel mai bine de organismul uman.

Niciun comentariu

LASA UN COMENTARIU