Home  /  Colagen   /  Colagenul – Proteina tineretii

Avem tendinta sa credem ca modificarile din morfologia sangelui sunt cauzate de lipsa unor substante, cand de fapt, cel mai des au legatura cu starea tesutului conjunctiv, respectiv a colagenului sistemic.

Comparand rezultatele testelor efectuate de-a lungul timpului s-a ajuns la concluzia ca nivelul celulelor rosii, albe si a trombocitelor scade gradual in relatie directa cu reducerea si degradarea colagenului, proteina omniprezenta din organele copului nostru.

Reducerea celulelor albe este o dovada a slabirii sistemului imunitar, iar concentratia redusa de celule rosii face imposibila transmiterea unei canitati adecvate de oxigen catre tesuturi. Acest proces accelereaza degradarea celulara a organelor si duce la imbatranirea lor. In aceasta situatie apare si problema transferului de oxigen si nutrienti dintre sange si celulele tesutului. Atunci cand vasele capilare se conecteaza cu celulele, apare colagenul care reprezinta o punte in transferul de substante.

Tipul de structura de colagen pe care il mostenim genetic este vital pentru longevitatea noastra. Daca tesutul conjunctiv este puternic si productia de colagen din organismul nostru este densa si de buna calitate, inseamna ca veti toate sansele sa fiti centenar.

Predispozitia la majoritatea afectiunilor si intensitatea simptomelor sunt cu mult reduse atunci cand avem o structura buna a colagenului. Atunci cand tesutul conjunctiv este slabit, este nevoie de masuri preventive, deoarece rezistenta tesutului conjunctiv reprezinta o bariera impotriva bolilor de orice tip. Colagenul sistemic slabit permite afectiunilor inflamatorii si celulelor canceroase sa se dezvolte. Persoanele a caror organism produce colagen calitativ in perioade de covalescenta sunt capabili sa elimine mult mai repede si mai eficient consecintele modificarilor patologice.

Colagenul este proteina tineretii si asta poate fi usor de confirmat doar privind in oglinda. Ridurile, cel mai evident semn al imbatranirii sunt rezultatul slabirii fibrelor de colagen din tesutul pielii.

Niciun comentariu

LASA UN COMENTARIU